The Witness: az első interaktív AR-film

Fotó: The 13th Street

Április 11-én startol Németországban az első olyan filmes játék, amely teljesen az augmented reality-t használja. A The Witness egy izgalmas krimi, amelyben meg kell mentenünk Nágyát, az orosz prostituáltat a maffia karmai közül. A filmhez készült alkalmazás iPhone-non fut, és a nézőknek keresztül kasul be kell járniuk Berlint ahhoz, hogy megoldják a rejtélyt.

Fotó: The 13th Street
A nézők/játékosok az egyes helyszíneken a mobiltelefonjukon keresztül nézhetik meg az egyes jeleneteket, éppen ott, ahol azokat forgatták. De nem csak passzív nézők, hanem aktív szereplők is a filmben, hiszen feladatokat kell megoldaniuk, információkat kell összegyűjteniük ahhoz, hogy tovább menjen a történet. Aki nem teljesíti a feladatot, azt kinyírja a maffia. Persze, csak a kiterjesztett valóságban.

Ha nem sikerül megoldanod a rejtélyt, meghalsz

A film készíttetője, a SyFy csatorna német verziója nem véletlenül hivatkozik arra, hogy ez az első film az outernetből. Hiszen az internet és az okostelefonok adta technológiát felhasználva “kiviszik” a felhasználót az internetből a kiterjesztett valóságba. Kíváncsian várom, mennyien vesznek majd részt a játékban. Addig is, itt a film trailere:

Reklámok


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s