Az AR új lendületet adhat az online áruházaknak – Best of

A mobiltelefonok technológiai fejlődése nyitotta meg igazán az utat az Augmented Reality alkalmazások előtt. Habár maga az AR-technológia már régóta ismert, a tömeges elterjedéséhez az kellett, hogy a mobil eszközök hardverei elérjék azt a szintet, ahol már ténylegesen is élvezhető szolgáltatásokat nyújtsanak. A sikerhez persze az kell, hogy ezek az alkalmazások üzletileg is értékelhetőek legyenek. Ennek pedig már konkrét jeleit is látjuk, hiszen elsőként az online áruházak fedezték fel az AR lehetőségeit, és egyre többen hisznek abba, hogy ezzel a technológiával jelentősen növelhetik eladásaikat. A következőkben bemutatok néhány, általam példaértékűnek tekintett megoldást.

Az AR adja magát a ruházati és kozmetikai kiskereskedelem számára, hiszen segítségével otthon, a számítógép előtt próbálhatjuk fel a különböző ruhadarabokat, vagy sminkeket, megspórolva ezzel a próbafülkékben eltöltött időt. A Zugara áruházlánc már 2009 év vége óta működtet olyan online áruházat, ahol a “virtuális tükörben” bármelyik ruhadarabot felpróbálhatjuk a webkameránk előtt. A fejlesztők még arra is gondoltak, hogy a felhasználónak ne kelljen folyton a számítógéphez ugrálnia, ha például fotót akar készíteni valamelyik virtuális ruhadarabról, és megosztani azt ismerőseivel, hiszen kézmozdulatokkal adhat utasítást az egyes parancsok teljesítésére.

Hasonló elven működik a Boutique Accessories kiegészítőket árusító ausztrál áruház megoldása:

Még ennél is szofisztikáltabb fejlesztés volt a glasses direct brit cég szemüvegpróbáló virtuális tükre, amely pontosan a fejmérethez igazította a virtuális szemüveget és megdöbbentően élethű képet adott a felhasználónak (sajnos, ez már nem elérhető, de itt egy videó arról, hogy működött fénykorában)

Ez pedig egy japán fejlesztés, ahol a különféle sminkeket próbálhatják ki a vevők a vásárlás előtt:

Végül a Lego virtuális dobozait ajánlom a figyelembe, mivel ez a megoldás talán a legígéretesebb. A vásárlók ugyanis beletekinthetnek a játékdoboz tartalmába, mielőtt eldöntenék, megveszik-e. A gyerekek imádták:

Reklámok


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s